preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ostrog" Kaštel Lukšić

Područna škola Lećevica

Područna škola OŠ „Ostrog“ nalazi se u Lećevici.

 

Vozite li se cestom preko Malačke, od školske zgrade u Kaštel Lukšiću udaljena je 23 km.

 

 

 

 

Na putovanju se obavezno zaustavite na vrhu Malačke,

 

 Vrh Malačke, kapelica

 

odakle se pruža predivan pogled na Kaštelanski zaljev. 

 

Jutarnji pogled na Kaštela i Kaštelanski zaljev

 

Putovanje nastavite i proći ćete kroz Radošić, zaseoke Tešije, Kelami…, a potom u kotlini ugledati Lećevicu.

 

Ispred školske zgrade, koja je u potpunosti obnovljena 2008. godine,  prostire se veliko igralište. Okružena je uređenim vrtom za koji smo već nekoliko godina nagrađeni diplomom za najbolje uređeni okoliš odgojno – obrazovnih ustanova kaštelanske Zagore.

 

Ove školske godine 2015./2016. PŠ Lećevicu pohađa 16 učenika. Osam učenika mlađih razreda (1., 2. i 3. razred) i osam učenika starijih razreda ( 5. 6. i 8. razred). Nastava je organizirana u prijepodnevnoj smjeni.

 

Obilježavamo razne datume: Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, Dan jabuka,  Dan općine i zaštitnika svetog Martina, Svetog Nikolu, Božić, Valentinovo, Maskembal, Uskrs, Dan planeta Zemlje, Majčin dan...

 

Tijekom godine organiziramo nekoliko poludnevnih izleta – okolica škole te jedan cjelodnevni izlet gdje na zanimljiv način i izvan učionice učimo o pojedinim nastavnim sadržajima.

 

Osim u redovnu nastavu učenici su uključeni u izbornu nastavu (vjeronauk i informatika), dopunsku i dodatnu nastavu te izvannastavne aktivnosti - Mali istraživači.

 

Naša škola se može pohvaliti talentiranim i vještim pjevačima ojkavice. Ojkanje je najstarija vrsta pjevanja u Hrvatskoj, a od 2010. godine uvrštena je na UNESC-ov popis ugrožene nematerijalne kulturne baštine svijeta. Učenici s ponosom njeguju tradiciju i čuvaju seoske običaje.

 

Lećevica dok ti ime traje,

 

čuvat ćemo tvoje običaje.

 

Našim učenicima od srca želimo uspješno školovanje, nova prijateljstva te puno smijeha i veselja!

 

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


ŠKOLSKO ZVONO

       

Učenički radovi

   

 
 
 

 

Kalendar nastave

      

Autobus

Djeca na internetu

Novosti
Informator
27.11.2015. 11:38
CARNetov web o pretpostavkama o e-učenju
Potaknuti kompleksnošću jednoznačnog razumijevanja e-učenja i učinaka koje ono ima na proces učenja i poučavanja, učenike, nastavnike, ali i društvo u cjelini, CARNet se pozabavio nama najpoznatijim pretpostavkama o e-učenju. Bogato iskustvo stečeno kroz procese uvođenja tehnologije i obrazovanje nastavnika pokazalo je koje su to najčešće pretpostavke s kojima se CARNetovi stručnjaci susreću već niz godina, a to iskustvo pretvoreno je u jedan web.

Kalendar
20.11.2015. 12:21
20. studenoga - Međunarodni dan djeteta
Međunarodni dan djeteta obilježava se 20. studenoga s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Generalna skupština UN-a je 20. studenoga 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine "Konvenciju o pravima djeteta". Od 20. studenoga 1989. godine u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta, koji je potaknula Organizacija Ujedinjenih naroda i njezine specijalizirane ustanove.

CMS za škole logo
Osnovna škola "Ostrog" Kaštel Lukšić / Put sv. Lovre bb, HR-21215 Kaštel Lukšić / www.os-ostrog-kastelluksic.skole.hr / ured@os-ostrog-kastelluksic.skole.hr
preskoči na navigaciju